Press release: digi24.ro – Mestesug ridicat la rang de arta. Pretul unui goblen poate ajunge la 15.000 de euro

Press release: digi24.ro – Mestesug ridicat la rang de arta. Pretul unui goblen poate ajunge la 15.000 de eurodigi24.ro – Meşteşug ridicat la rang de artă. Prețul unui goblen poate ajunge la 15.000 de euro

O femeie din Neamţ reuşeşte să uimească o lume întreagă cu măiestria sa. Ea coase goblenuri şi le expune la târgurile meşteşugarilor din ţară. Numai că lucrurile care sunt făcute de ea se aseamănă izbitor cu tablourile marilor prictori. De altfel, creaţiile sale sunt copii ale unor tablouri celebre din Europa.

Elena Zidaru este din Piatra Neamţ şi în aceste zile a venit la târgul meşteşugarilor din Iaşi cu câteva dintre lucrări. Vizitatorii târgului se uită cu interes la exponate şi abia când privesc de aproape constată că nu este vorba despre vreo pictură ci de goblenuri. Pentru fiecare Elena Zidaru munceşte şi câte un an de zile. Creaţiile sale sunt evaluate la mii de euro. Cel mai scump goblen este estimat la suma de 15 mii de euro.

„Este o reproducere, atât a goblenului cât şi a ramei şi reprezintă o reproducere după Wilhelm Hansen”, povestește Elena Zidaru.

Preţul pare exorbitant pentru mulţi dintre români, însă la acest goblen Elena Zidaru a cusut 14 luni.

„În acest moment, dacă nu mi se oferă suma pe care o vreau, nu negociez preţul goblenului”, mai povestește artista.

Cei care au privit goblenurile au rămas impresionați:

„Ne-am schimbat părerea despre goblen. – Dar vi s-a părut că este vorba despre un tabloru? – Da, la prima impresie după cum sunt culorile reale am crezut că este altceva.”

„Am crezut că este un tablou până am văzut ce scrie deasupra. – Şi ce părere aveţi? – Sunt foarte frumos realizate.”