Expositions: Targul National pentru Artizanat si Mestesuguri 2013 – Bucharest, 16 – 20 october 2013

Expositions: Targul National pentru Artizanat si Mestesuguri 2013 – Bucharest, 16 – 20 october 2013Asociatia Goblenul si Arta Lucrului Manual a participat la TARGUL NATIONAL DE ARTIZANAT SI MESTESUGURI in perioada 16-20 octombrie 2013 la Romexpo BUCURESTI – pavilionion C

Impresii Lucian Vasiliu

Buna ziua,

Am reusit incet, incet sa ne revenim (eu si sotia) dupa turul de forta care a reprezentat participarea la targ.

Va multumesc pentru ca numai cu ajutorul dvs. am reusit sa trec si nivelul 2 (adica numarul de participari la targuri), care inseamna (comparativ) cam clasa a II primara si pana la licenta mai este ceva, dar sunt rabdator si motivat, asa ca astept cu nerabdare nivelul 3.

Dupa fiecare contact cu vizitatorii am tras concluzii fata de ceea ce fac, cum realizez, cum prezint si mai ales ce doresc.

Astept cu incredere viitoarea prezenta la Targ si eu sunt multumit.

Am primit si o solicitare de evaluare (venita de la targ) pe care am onorat-o asa ca de lucru este, iar multumiri si felicitari nu mai zic.

Cu stima, Lucian Vasiliu

In perioada 16 – 20 octombrie, 200 dintre cei mai priceputi mestesugari din tara se strang la ROMEXPO, in cadrul primei editii a Targului National pentru Artizanat si Mestesuguri organizat de catre Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism.

Targul National pentru Artizanat si Mestesuguri 2013 – Bucharest

Targul National pentru Artizanat si Mestesuguri 2013 – Bucharest

Evenimentul va avea loc in Centrul Expozitional ROMEXPO, in cadrul Pavilioanelor C2 si C3. Pe toata perioada desfasurarii expozitiei vizitatorii vor putea achizitiona produse finite artizanale autohtone din diferite regiuni ale Romaniei. Atractia acestui targ consta in faptul ca artizanii vor face demonstratii la fata locului, prezentand astfel vizitatorilor rezultatul traditiei romanesti de odinioara.

Covoare tesute manual, ii, stergare, ceramica traditionala, papusi folclorice, masti, articole din sticla, piele, lemn si fier sau bijuterii si mic mobilier artizanal vor fi doar o parte dintre produsele expuse. Pe parcursul celor cinci zile, vizitatorii pot lua parte la ateliere de creatie, unde pot realiza chiar ei diverse obiecte.

“Avem o tara plina de traditii, de oameni talentati si mestesugari priceputi, asa ca trebuie sa aducem in fata publicului toate acestea. Prin intermediul acestui eveniment, in care partea expozitionala si evenimentele se completeaza reciproc, ne propunem sa aducem in prezent aceste traditii si produsele rezultate, reamintind vizitatorilor bogata mostenire culturala pe care o avem”, declara Maria Grapini, Ministru Delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism.

Targul National pentru Artizanat si Mestesuguri va putea fi vizitat zilnic, la ROMEXPO, intre 16 si 20 octombrie, intre orele 10.00 si 18.00.

Pretul unui bilet de intrare este 15 lei.

Update 17 octombrie:

În deschiderea evenimentului au luat cuvântul Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, Excelenţa Sa – Ambasadorul Franţei, Philippe Gustin, Sevastita Grigorescu, Preşedintele UCECOM şi Mariana Suciu, Directorul general al Romexpo S.A.

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini a afirmat la deschiderea Târgul Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri că

suntem o ţară plină de tradiţii, de oameni talentaţi şi meşteşugari pricepuţi, aşa că trebuie să aducem în faţa publicului toate acestea. Prin intermediul acestui eveniment, în care partea expoziţională şi evenimentele se completează reciproc, ne propunem să aducem în prezent aceste tradiţii şi produsele rezultate, reamintind vizitatorilor bogată moştenire culturală pe care o avem.

image001

image002

image003

image004

image005

image006

image007

image008

image009

image010

image001

image002

image003

image004

image005