Press release: Telem.ro – Expozitie de goblenuri unicat

Press release: Telem.ro – Expozitie de goblenuri unicatTelem.ro – Expozitie de goblenuri unicat

Elena Zidaru a adus in Sala Creanga a Hotelului Traian 28 de exponate.

Goblenurile sunt inspirate din marile opere de arta ale lumii.Chiar daca sunt copii dupa picturi celebre, criticii spun ca artista a adus o contributie considerabila in lucrarile sale.

Elena Zidaru, artist:

Modelele pe care vi le-am prezentat in aceasta expozitie sunt inspirate din marele muzee ale lumii insa ele nu reprezinta o copie absolut fidela a tabloului pt ca asupra modelului eu am intervenit cu simtul meu, adica nu sunt reproduceri luand pictura respectiva si introducand-o in calculator si obtinand acest model ci nuantele pe care sunt prezentate tablourile sunt ramase in memoria mea de atunci cand am vazut tabloul original. Am dorit totusi sa am si eu pe langa pictor contributia mea la pictura respectiva.

Valentin Ciuca, critic de arta:

Subliniez doar din nevoie estetica aceasta capacitate de a vizualiza si de a transfigura in materie textila niste visuri, niste dimensiuni ale plenitudii omului, cel care a descoperit frumusetea atat in afara lui cat si in propria lui fiinta. Doamna Elena Zidaru este un om inzestrat cu aceasta capacitate de a intelege metaforic dimensiunea Penelopei. Are o cultura plastica cu totul remarcabila este interesata indeosebi de valorile renasterii pe care le transfigureaza in dimensiunea textila in goblen o arta extrem de minutioasa care presupune ora in sir ca sa poti rezolva un centimetru.

Artista de la Piatra Neamt este casnica, are 50 de ani, a lucrat ca gestionar si a inceput sa coase golblenuri in urma cu peste 30 de ani.Elena Zidaru a participat la numeroase expozitii internationale, printre care in Italia sau Franta.Expozitia va fi deschisa pana maine la ora 22.00 in sala Creanga a Hotelului Traian.

Youtube Playlist: