Member: Lucian Vasiliu

Member: Lucian VasiliuMotto: “Nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie.”

Am avut tangenta cu notiunea de goblen prin liceu, cand mama mi-a aratat cam „ce si cum” despre coaserea unui goblen.

Dupa multi ani, in care am fost numai cu gandul la acelasi „ce si cum” este un goblen, am inceput sa ma aplec cu consecventa si interes asupra acestui domeniu,era prin anul 2005.

De atunci am incercat sa cunosc cat se poate mai mult despre materialele de lucru, despre furnizorii de seturi, despre imagini plastice (autori si prelucrari digitale), despre valoare etc.

Si cum informatiile trebuie aplicate am realizat pana in prezent aprox. 20 de goblenuri testand seturi de la 3 furnizori (in final am selectat numai unul!), cu dimensiuni ale lucrarilor de 100 cm patrati – 2800 cm patrati, cu culori per lucrare de 20 – 90, mi-am creat o baza informationala destul de bogata si am inceput sa detaliez o metodologie de evaluare a unei lucrari de tip goblen.

Iar in acest timp am urmarit motto-ul in selectia lucrarilor (probabil ca a majoritatii goblenistilor).

Dupa inscrierea in „Asociatia Goblenul si Arta Lucrului Manual” am inteles ca exista o „dimensiune si oportunitate” mai mare si mai complexa decat incaperea de lucru si satisfactiile personale sau aprecierile familiei.

Mi-am stabilit o anume strategie pentru viitor in care voi urmari o permanenta crestere a calitatii lucrarilor (numar de culori, tehnici de coasere, materiale de calitate), o selectie diversificata de furnizori de kituri (sau numai diagrame de lucru), inramari superioare, sigur si in functie de resurse.

Pentru ca voi tine cont in alegerea subiectelor si de interesul „privitorilor” probabil ca in viitor voi completa motto-ul, dar pana atunci…

Member: Lucian Vasiliu
Bucharest
Email: lvasiliu13@gmail.com
Phone: +40 ########